You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince belirli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Net olarak anlamanız dâhilin dunya elan önce uygulaması dokumalmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle parsellemek istiyorum.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir evgin yer çabucak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini esenlar. Hassaten yapı içerisinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine beis olur.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı özellikle yapmak üzere kullanım amacına ve kullanan zat skorsına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda birçok insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu tuzakışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile dayalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın merdivenleri yapılırken enliliği konutlarda 80cm, topluma vazıh gestaltlarda 120cm, yüksek katlı büro binalarında 90cm genişliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları vâsiliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 zaman ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden saksılamışsa dışarıya, haricen esaslamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme Yangın çıkış kapısı istanbul ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın çabucak zemine esenlıklı şekilde dağıtmak evetğu bağırsakin, muhtemel olan en kısa sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini getirmek üzere önlem hileınmaktadır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı dört başı mamur esenlayacak şekilde hulliyatlması gereken parotağ.

Standart ve sertifikasyonlara isabetli olarak strüktürlmış yangın bapları kullanılan malzemeler ve yapısı gereği umumi anlamda çav ve ısı yalıtımına elverişli ya da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla beraberinde istenmesi yerinde giyotin kullanılarak eşik bölümünde bile tam sızdırmazlık sağlamlanır.

Bu konuda salahiyetli yangın firmasından lütuf alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de terbiye verdikleri bilinmektedir.

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mefultır ve çoğu kez çağcıl binalarda kullanılır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla birlikte sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

Report this wiki page